Receptbeskrivning

Gaeng Massaman Gai - Curry Kyckling

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
½ kg kyckling, i 3 cm bitar
olja för stekning
4 msk massaman curry paste.
½ liter kokosnöt mjölk
360 ml kött fond
1 1/2 skalad lök, delad I ca 8 bitar
2-3 kokta potatisar, skalade och skurna i 3 cm kuber
60 ml rostade jordnötter
2 msk thai fisk sås
1 1/2 msk socker
1 1/4 msk tamarind juice.
60 ml vegetabilisk olja
1/2 msk kardemumma
2 lagerblad
ca 1/4 tsk salt, efter smak

1. Häll i ca 1 dl olja i en kastrull och stek kyckling bitarna på hög värme, runt om.
Tillsätt 360 ml kokosnot mjölk, kätt fonden, kardemumma, lagerbladen och lägg på ett lock.
Låt det hela sjuda på låg värme ca 30 minuter.

2. Keda av oljan som har lagt sig ovanpå. Häll denna olja i en såskastrull. Over medel värme, tillsått 60 ml olja, resterande kokosnöt mjölk och curry pasten och stek på lite. Häll alltsammans i kyckling grytan och blanda väl.
Tillsätt lök, potatis, jordnötter och rör om tills nästan kokt. Tillsätt fisk sås, socker, tamarind juice, rör om och koka färdigt. Smaka av med salt.
Servera med Jasmin Ris.

Massaman Curry Paste
(Nam Prick Gaeng Massaman)

5 - 7 rostade torkade röda chiles, slang alla frön...
120 ml rostad charlottenlök, skivad
60 ml rostad vitlök hackad
2 msk rostad galangal rot, skivad
60 ml rostad lemon grass, skivad
1/2 msk kaffir lime skal
2 1/4 tsk koriander frön (Chinese parsley).
1 msk fänkålsfrån, mald
1/2 msk kanel, mald
1 msk muskot nöt, mald
1/2 msk kryddnejlikor, mald
1/4 tsk brunt socker
1/4 tsk peppar
1/4 msk salt

Stöt alla ingredienser till en homogen massa i en mortel.
Den här pasten räcker till en hel del Massaman grytor..... Förvara lufttätt i en kyl.

Visningar: 1214
Inlagt 2014-03-01 10:09:49