Receptbeskrivning
Fläskfilégryta med curry
Ingredienser
för
750 g fläskfilé
3 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
750 g köttfärs
2 st gula lökar
2 msk curry
4 st vitlöksklyftor, pressade
3 krm mald kardemumma
3 st stora paprikor i olika färger
2 st lagerblad
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
4 dl crème fraiche
ris, rostade kokosflingor, cashewnötter, man
3 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
750 g köttfärs
2 st gula lökar
2 msk curry
4 st vitlöksklyftor, pressade
3 krm mald kardemumma
3 st stora paprikor i olika färger
2 st lagerblad
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
4 dl crème fraiche
ris, rostade kokosflingor, cashewnötter, man
Beskrivning
1. Skär filén i skivor, krydda med 1/3 av saltet och hälften av svartpepparn och bryn dem i smör i stekpanna. Lägg över skivorna i en stor gryta.
2. Bryn färsen, tillsätt 1/3 av saltet och andra hälften av svartpepparn, rör försiktigt, det ska bli större bitar av färs, lägg över i grytan. Hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry, pressad vitlök och kardemumma.
3. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i bitar och lägg dem i grytan. Blanda i lagerblad, tomatpuré, vatten crème fraiche och den sista tredjedelen av saltet, rör om och lägg fläskfilé överst. Låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.
2. Bryn färsen, tillsätt 1/3 av saltet och andra hälften av svartpepparn, rör försiktigt, det ska bli större bitar av färs, lägg över i grytan. Hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry, pressad vitlök och kardemumma.
3. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i bitar och lägg dem i grytan. Blanda i lagerblad, tomatpuré, vatten crème fraiche och den sista tredjedelen av saltet, rör om och lägg fläskfilé överst. Låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.
Visningar: 687
Inlagt 2014-03-01 14:38:32

