Receptbeskrivning
Morbergs drottningäpplen med vaniljglass
Ingredienser
för
4 st äpplen
1 smördeg ca 30 x 20 cm
2 msk hackade hasselnötter
0.5 dl råsocker
1 msk kanel
2 st digestive kex
50 g mandelmassa
1 st ägg till pensling
2 msk grand manier
vaniljglass
1 smördeg ca 30 x 20 cm
2 msk hackade hasselnötter
0.5 dl råsocker
1 msk kanel
2 st digestive kex
50 g mandelmassa
1 st ägg till pensling
2 msk grand manier
vaniljglass
Beskrivning
1. Skala, dela och ta ur kärnorna på äpplena. Skär upp dom i bitar.
2. Lägg i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Mosa ner kexet och rör om.
3. Fördela upp äpplena på smördegen och vik över degen så det blir som ”knyten”.
4. Skär loss knytena och tryck runt kanterna med en gaffel.
5. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i cirka 200 grader i 15 min.
6. Servera med en kula vaniljglass.
2. Lägg i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Mosa ner kexet och rör om.
3. Fördela upp äpplena på smördegen och vik över degen så det blir som ”knyten”.
4. Skär loss knytena och tryck runt kanterna med en gaffel.
5. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i cirka 200 grader i 15 min.
6. Servera med en kula vaniljglass.
Visningar: 681
Inlagt 2012-03-11 20:04:18

