Receptbeskrivning
Morbergs grillade entrecôte på spett
Ingredienser
för
0.5 st färsk ananas
0.5 st papaya
1 dl jordnötter
0.5 st citron, saft
0.25 st röd habanero
6 st myntablad
3 msk olivolja
4 entrecôte
grillspett
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
2 st shalottenlökar
0.25 kruka färsk timjan
1 knippe gräslök
1 knippe bladpersilja
0.25 st röd habanero
1.5 dl olivolja
0.5 st papaya
1 dl jordnötter
0.5 st citron, saft
0.25 st röd habanero
6 st myntablad
3 msk olivolja
4 entrecôte
grillspett
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
2 st shalottenlökar
0.25 kruka färsk timjan
1 knippe gräslök
1 knippe bladpersilja
0.25 st röd habanero
1.5 dl olivolja
Beskrivning
1. BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås.
2. Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen. Servera med krispig sallad och bbq-sås.
2. Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen. Servera med krispig sallad och bbq-sås.
Visningar: 646
Inlagt 2012-03-11 20:04:41

