Receptbeskrivning
Rullader med svampfyllning
Ingredienser
för
8 st lövbiffar
salt och peppar
fyllning:
1 st stor gul lök, finhackad
100 g champinjoner, hackade
4 st tomater, skållade och skalade
1 tsk körvel
1 krm timjan
sås:
2 dl buljong
1 dl grädde
1 tsk kinesisk soja
1 tsk ljus dijonsenap
arrowrot och vatten
hackad persilja
salt och peppar
fyllning:
1 st stor gul lök, finhackad
100 g champinjoner, hackade
4 st tomater, skållade och skalade
1 tsk körvel
1 krm timjan
sås:
2 dl buljong
1 dl grädde
1 tsk kinesisk soja
1 tsk ljus dijonsenap
arrowrot och vatten
hackad persilja
Beskrivning
1. Fräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter.
2. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.
3. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja. Servera med gelé eller lingon.
2. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.
3. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja. Servera med gelé eller lingon.
Visningar: 928
Inlagt 2014-03-02 19:19:46