Receptbeskrivning

Blomkålsgryta

Ingredienser för
1 vitkål
2 tsk rapsolja
1 blomkålshuvud
1 burk kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk malen spiskummin
1 citron, saft och skal
salt
till dekoration:
färsk basilika
hackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strimla vitkålen och fräs i olja. Lägg över i en soppgryta. Bryt blomkålen i buketter och lägg ner. Slå på kokosmjölk och buljong. Krydda med ingefära, spiskummin, citronskal och citronsaft.
2. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10 minuter. Smaka av och salta.
3. Dekorera med kryddgrönt före servering.

Visningar: 514
Inlagt 2014-03-03 17:54:20