Receptbeskrivning
Kyckling i senapssås
Ingredienser
för
600 g kycklingfiléer
salt
svartpeppar
svensk rapsolja eller annan olja till stekning
klyftpotatis eller ris att servera till
senapssås ingredisener
1 msk svenskt smör
1 st finhackad gul lök
1 msk strösocker
2 dl vitt vin
2 dl grädde
0.5 dl färsk timjan
1 msk dijonsenap
1 tsk senapsfrön
salt
svartpeppar
svensk rapsolja eller annan olja till stekning
klyftpotatis eller ris att servera till
senapssås ingredisener
1 msk svenskt smör
1 st finhackad gul lök
1 msk strösocker
2 dl vitt vin
2 dl grädde
0.5 dl färsk timjan
1 msk dijonsenap
1 tsk senapsfrön
Beskrivning
Gör så här:
Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn den i olja i en stekpanna på högvärme.
Senapssås:
Lyft ur kycklingen, sänk värmen och lägg i smör, lök och socker. Stek så att löken mjuknar utan att ta färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Lägg åter igen i kycklingen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Servera med klyftpotatis eller ris
Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn den i olja i en stekpanna på högvärme.
Senapssås:
Lyft ur kycklingen, sänk värmen och lägg i smör, lök och socker. Stek så att löken mjuknar utan att ta färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Lägg åter igen i kycklingen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Servera med klyftpotatis eller ris
Visningar: 342
Inlagt 2014-03-04 18:00:28






30 min