Receptbeskrivning
Per Morbergs pyttipanna
Ingredienser
för
800 g (8–10 st) kokt potatis
2 gula lökar
150 g rökt fläsk
150 g skinka
150 g korv
3–4 msk smör till stekning
salt och nymalen peppar
(3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvnin
4 ägg
inlagda rödbetor
2 gula lökar
150 g rökt fläsk
150 g skinka
150 g korv
3–4 msk smör till stekning
salt och nymalen peppar
(3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvnin
4 ägg
inlagda rödbetor
Beskrivning
1. Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar.
2. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram.
3. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
2. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram.
3. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
Visningar: 598
Inlagt 2012-03-11 20:05:22

