Receptbeskrivning
Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
skal av 1 citron
smör och ströbröd till formen
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
skal av 1 citron
smör och ströbröd till formen
Beskrivning
1. Saftig sockerkakaSätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
7. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
7. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Visningar: 4077
Inlagt 2014-03-04 20:17:35






0 min