Receptbeskrivning

Coq au vine

Ingredienser för
600 g kycklinglårfilé
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
6 st champinjoner stora
3 msk touch of taste kycklingfond
4 st lagerblad
1 tsk timjan torkad
1 tsk maizena


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Gör så här:
2. Skär kycklingen i stora bitar.
3. Krydda med nymald svartpeppar.
4. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken.
5. Skala och skär löken i halvmånar.Dela champinjonerna grovt.
6. Stek kycklingen med lite olja och smör i en stekgryta tills den fått färg.
7. Häll på vin och fond.
8. Fyll på med vatten så det nästan täcker.
9. Lägg i lagerblad och timjan.
10. LÃ¥t koka under lock cirka 10 min
11. Stek fläsk, vitlök, gul lök och svamp i lite smör i en stekpanna.
12. Lägg detta i stekgrytan tillsammans med kycklingen.
13. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan.
14. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
15. Smaksätt med kycklingfond och eventuellt svartpeppar.
16. Tips:
17. Här använder vi kycklinglårfilé. Det passar bättre än t.ex. bröstfilé som inte har samma insprängda fett och där med blir lite torrare.

Visningar: 452
Inlagt 2014-03-04 22:03:55