Receptbeskrivning

Italiensk fylld kyckling med mozarella, salami o jordärtskockor till

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
12st. jordärtskockor
olivolja
salt, peppar, valfria kryddor
1kilo kycklingfiléer
60g. italiensk lufttorkad salami
4msk riven parmesan
1msk olivolja
salt, svartpeppar
1st. kruka basilika
1st. burk körsbärstomater (400 g)
6-8st. tjocka skivor mozzarella


Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
Pensla med olivolja och krydda.
Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter.

Kycklingen sätts in efter 20 minuter.

Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)

Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.

Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
Fyll med salamiröran.

Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.

Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella.

Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.

Toppa med strimlad basilika och servera!

Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!

Visningar: 179
Inlagt 2014-03-05 12:28:52