Receptbeskrivning
Per Morbergs färska sparris
Ingredienser
för
1 kg grön eller vit färsk sparris
2 tsk salt
smör
citron
2 tsk salt
smör
citron
Beskrivning
1. Skala sparrisen från knoppen och nedåt så att inga hårda skal är kvar. Skär av ett par centimeter längst ner. Obs! Grön sparris och nyskördad vit behöver inte skalas.
2. Fyll en stor, vid kastrull med vatten, tillsätt saltet och låt koka upp.
3. Lägg i sparrisen och låt koka tills den känns mjuk. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är: nyskördad cirka 5 minuter, äldre sparris 10–15 minuter. Vit sparris kan behöva koka 20 minuter. Känn efter med en sticka och provsmaka mot slutet av koktiden.
4. Servera sparrisen med rört smör och eventuellt lite citron.
2. Fyll en stor, vid kastrull med vatten, tillsätt saltet och låt koka upp.
3. Lägg i sparrisen och låt koka tills den känns mjuk. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är: nyskördad cirka 5 minuter, äldre sparris 10–15 minuter. Vit sparris kan behöva koka 20 minuter. Känn efter med en sticka och provsmaka mot slutet av koktiden.
4. Servera sparrisen med rört smör och eventuellt lite citron.
Visningar: 712
Inlagt 2012-03-11 20:05:56

