Receptbeskrivning

Per Morbergs biffstek med smörslungad lök

Ingredienser för
4 skivor (à 180 g) hängmörad utskuren biff
6–8 gula lökar
100 g smör
1 msk råsocker
2 dl kalvfond
salt och nymalen peppar
½ dl hackad persilja till garnering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.
2. Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
3. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna.
4. Stek dem sedan i resten av smöret i en stekpanna på hög värme, 2–3 minuter på varje sida (biffarna ska vara rosa inuti).
5. Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja. Kokt potatis, helst mjölig så att du kan mosa den i den goda skyn, är gott till.

Visningar: 370
Inlagt 2012-03-11 21:08:21