Receptbeskrivning

Dillkött på lamm

Ingredienser för
2 kg lammbog, med ben i skivor
vatten, + 2 tsk salt per liter
1 st gul lök, i bitar
2 st lagerblad
8 st vitpepparkorn
400 g lammkött, kokt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl buljong, silad från koket
1 dl matlagningsgrädde
1 msk ättiksprit, 12%
1.5 tsk strösocker
1 krm salt
1 dl dill, finhackad
kokt potatis, råkost
400 g lammkött, kokt
1 msk olivolja
0.5 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 dl buljong, från koket
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk kalvfond, bong, koncentrerad
2 krm rosmarin, torkad
1 krm svartpeppar
0.5 st citron
ris, grönsaker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär rent köttet från hinnor och fett. Koka upp vatten, salt, lök, lagerblad och peppar.
2. Lägg ner köttet i det kokande vattnet och låt koka under lock 1-1 1/2 tim. Låt svalna.
3. Tag loss köttet från benen och skär det i bitar. Sila buljongen.


DILLKÖTT PÅ LAMM
1. Hetta upp smör i en kastrull och rör ner vetemjöl. Vispa ner buljong och låt koka ca 10 min.
2. Blanda ner grädde och smaksätt med ättika, socker och salt. Lägg i de kokta köttbitarna och låt alltsammans bli varmt. Rör ner finhackad dill strax före servering.

RÖD LAMMGRYTA
Gör så här:
1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök ca 3 min. Häll på buljong, krossade tomater och kalvfond. Tillsätt rosmarin, peppar och rivet citronskal och låt koka utan lock ca 10 min.
2. Lägg i det kokta köttet och låt alltsammans bli varmt. Servera med ris.

Visningar: 242
Inlagt 2014-03-08 13:43:03