Receptbeskrivning
Rabarbersylt
Ingredienser
för
1 kg rabarber
3 msk vatten
1 kg syltsocker (strösocker med lite pektin)
3 msk vatten
1 kg syltsocker (strösocker med lite pektin)
Beskrivning
1. Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär den i centimeterstora bitar.
2. Lägg rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull, koka upp och sjud ett par minuter under lock. Rör i syltsockret och koka åter upp.
3. Häll upp sylten i varma väl rengjorda burkar och sätt på locket. Gamla glasburkar går att stajla fint med lite spraylack på locken, fina etiketter och färgglada band.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Lägg rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull, koka upp och sjud ett par minuter under lock. Rör i syltsockret och koka åter upp.
3. Häll upp sylten i varma väl rengjorda burkar och sätt på locket. Gamla glasburkar går att stajla fint med lite spraylack på locken, fina etiketter och färgglada band.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 364
Inlagt 2014-03-08 17:26:14






30 min