Receptbeskrivning
Blåbärssylt
Ingredienser
för
2 l blåbär
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
1 st färsk vaniljstång
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
1 st färsk vaniljstång
Beskrivning
1. Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.
3. Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.
3. Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.
Visningar: 415
Inlagt 2014-03-08 17:38:51






0 min