Receptbeskrivning
Kassler Florentine
Ingredienser
för
8 kassler
1 bladspenat
salt och vitpeppar
lite riven muskot
2 tomater, skivade
sås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 äggula
salt och peppar
ugn: 225-250 grader
1 bladspenat
salt och vitpeppar
lite riven muskot
2 tomater, skivade
sås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 äggula
salt och peppar
ugn: 225-250 grader
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225-250°. Tina spenaten i ett durkslag, pressa sedan ur vattnet. Lägg spenaten i en lättsmord ugnsform. Varva skivad tomat med kasslerskivor över.
2. Smält margarinet till såsen på svag värme. Rör ner mjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Ta såsen av värmen. Rör ned ost och äggula. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred såsen över kasslerskivorna. Gratinera i ugn, ca 20 minuter. Servera gärna med pressad potatis eller pasta.
2. Smält margarinet till såsen på svag värme. Rör ner mjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Ta såsen av värmen. Rör ned ost och äggula. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred såsen över kasslerskivorna. Gratinera i ugn, ca 20 minuter. Servera gärna med pressad potatis eller pasta.
Visningar: 1669
Inlagt 2014-03-09 10:29:28

