Receptbeskrivning

Kassler Florentine

Ingredienser för
8 kassler
1 bladspenat
salt och vitpeppar
lite riven muskot
2 tomater, skivade
sås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 äggula
salt och peppar
ugn: 225-250 grader


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225-250°. Tina spenaten i ett durkslag, pressa sedan ur vattnet. Lägg spenaten i en lättsmord ugnsform. Varva skivad tomat med kasslerskivor över.
2. Smält margarinet till såsen på svag värme. Rör ner mjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Ta såsen av värmen. Rör ned ost och äggula. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred såsen över kasslerskivorna. Gratinera i ugn, ca 20 minuter. Servera gärna med pressad potatis eller pasta.

Visningar: 1569
Inlagt 2014-03-09 10:29:28