Receptbeskrivning

Hängmörad biff med bearnaise

Ingredienser för
1 kg ryggbiff, putsad och hängmörad (250 g per
2 msk olja till stekning
6 st ägg
500 g smör
1 dragon eller dragon i vinäger ( finns på bu
8 st vitpepparkorn
4 st schalottenlökar
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Torka av biffarna så de är torra. Salta och peppra på varje sida.
2. Banka lätt på biffen så den blir jämn i tjockleken. Skär bort av eventuella senor.
3. Bearnaisesås: Smält smöret på svag värme i en kastrull.
4. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
5. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
6. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
7. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
8. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
9. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
10. Hetta upp en grill eller stekpanna och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.

Visningar: 483
Inlagt 2012-03-11 21:09:19