Receptbeskrivning
Per Morbergs tempura
Ingredienser
för
12 st tigerräkor
2 dl vetemjöl
1 dl (ca) vatten
0.5 st squash
0.5 st aubergine
0.25 dl lätt soja
1 dl vatten
0.25 dl mirin
2 l matolja
2 dl vetemjöl
1 dl (ca) vatten
0.5 st squash
0.5 st aubergine
0.25 dl lätt soja
1 dl vatten
0.25 dl mirin
2 l matolja
Beskrivning
1. Tempura: Hetta upp oljan i en vid kastrull.
2. Blanda ägg och vetemjöl med vattnet till en lagom tjock smet.
3. Skala räkorna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
4. Vänd räkor och grönsaker i smeten. Fritera litet i taget.
5. Sås: Koka ihop soja, vatten och mirin på medelstark värme. Servera till räkorna.
2. Blanda ägg och vetemjöl med vattnet till en lagom tjock smet.
3. Skala räkorna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
4. Vänd räkor och grönsaker i smeten. Fritera litet i taget.
5. Sås: Koka ihop soja, vatten och mirin på medelstark värme. Servera till räkorna.
Visningar: 291
Inlagt 2012-03-11 20:09:38

