Receptbeskrivning

Per Morbergs räkcocktail

Ingredienser för
40 st räkor med skal (cirkamängd)
0.5 st huvud isbergsallad
8 st färska gröna sparrisar
14 st sugar snapps eller socker ärtor (cirkamängd
1 st citron
1 knippe dill
nymalen vitpeppar
2 dl rhode islandsås
3 msk majonäs (efter smak & tycke)
3 msk chilisås
2 msk gräddfil
1 st kapsyl konjak
salt & vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.

2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.

3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten

4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.

5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.

7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar


Visningar: 621
Inlagt 2012-03-11 20:09:53