Receptbeskrivning

Hel kyckling

Ingredienser för
1.5 kg kyckling (st)
1 tsk salt
2 krm peppar
kvistar av rosmarin
1 st rivet skal och pressad saft från apelsin
1 msk honung
1 msk hackad rosmarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Salta och peppra kycklingen och lägg den i en ugnsform.
2. Lägg kvistar av rosmarin i kycklingen. Fäst eventuellt ihop vid låren med tandpetare.
3. Tillaga i intervallånga 180˚ och beräkna 1–1 ¼ timme från det att ugnen är varm. Alternativt använder du termometern inställd på 75º.
4. Var i så fall noga med att sätta den i bröstfiléns tjockaste del.
5. Blanda samman apelsinskal och saft med honung och rosmarin.
6. Ta ut kycklingen ur ugnen, lägg över den på ett galler med en långpanna under och pensla med glacen (så långt hade vi kommit på bilden).
7. Grilla kycklingen på maxgrill i ugnen 15–20 minuter tills den får fin färg runtom.
8. Pensla gärna flera gånger under grillningen.

Visningar: 464
Inlagt 2014-03-15 04:44:46