Receptbeskrivning
			
			
			
			Per Morbergs chokladglass
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							5 st äggulor 
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
4 msk kakao
1 dl socker
1 kg körsbär
5 dl mörk rom
4 dl råsocker
1 st vaniljstång
1 st kanelstång
						
					3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
4 msk kakao
1 dl socker
1 kg körsbär
5 dl mörk rom
4 dl råsocker
1 st vaniljstång
1 st kanelstång
Beskrivning
					
						1. Sjud ihop äggulorna, sockret och kakaon i ett vattenbad. Värm upp gräddmjölken, utan att koka, med den delade vaniljstången.
Häll gräddmjölken över äggblandningen och rör om. Låt svalna ordentligt. Kör i glassmaskinen.
2. Skölj körsbären, varva med råsocker i en burk med lock. Dela vaniljstången och lägg ner tillsammans med kanelstången i burken.
Häll över rom och låt stå i ca:6 veckor. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.
					
										Häll gräddmjölken över äggblandningen och rör om. Låt svalna ordentligt. Kör i glassmaskinen.
2. Skölj körsbären, varva med råsocker i en burk med lock. Dela vaniljstången och lägg ner tillsammans med kanelstången i burken.
Häll över rom och låt stå i ca:6 veckor. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.
Visningar: 330
Inlagt 2012-03-11 20:13:47
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min