Receptbeskrivning

Per Morbergs chokladglass

Ingredienser för
5 st äggulor
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
4 msk kakao
1 dl socker
1 kg körsbär
5 dl mörk rom
4 dl råsocker
1 st vaniljstång
1 st kanelstång


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sjud ihop äggulorna, sockret och kakaon i ett vattenbad. Värm upp gräddmjölken, utan att koka, med den delade vaniljstången.
Häll gräddmjölken över äggblandningen och rör om. Låt svalna ordentligt. Kör i glassmaskinen.
2. Skölj körsbären, varva med råsocker i en burk med lock. Dela vaniljstången och lägg ner tillsammans med kanelstången i burken.
Häll över rom och låt stå i ca:6 veckor. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.


Visningar: 324
Inlagt 2012-03-11 20:13:47