Receptbeskrivning
Laxrulle med pepparrot
Ingredienser
för
2 st ägg
0.5 krm salt
0.5 krm svartpeppar, nymald
25 g rökt lax, strimlad
1 msk gräslök, hackad
1 tsk smör
0.5 tsk pepparrot, riven
0.5 krm salt
1 st tunnbröd, rektangulärt
0.5 krm salt
0.5 krm svartpeppar, nymald
25 g rökt lax, strimlad
1 msk gräslök, hackad
1 tsk smör
pepparrotsfärskost:
0.5 dl kesella 0.5 tsk pepparrot, riven
0.5 krm salt
1 st tunnbröd, rektangulärt
Beskrivning
Variera smaken på omeletten med det som finns hemma i kylskåpet, rökt skinka, strimlad korv, lök, paprika. Det är praktiskt att blanda ner det i äggsmeten eller strö det över strax innan den är färdiggräddad, på så sätt stannar fyllningen kvar när den ska rullas in i brödet.
1. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.
2. Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.
3. Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.
1. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.
2. Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.
3. Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.
Visningar: 587
Inlagt 2014-03-13 17:28:04

