Receptbeskrivning
Ugnsbakat kalkonbröst
Ingredienser
för
1 st kalkonbröst
soja
3 dl hönsbuljong
1 dl vitvinsvinäger
1 dl svart vinbärsjuice (osötad)
1 st gul lök, finhackad
1 st morot, finhackad
200 g smör, rumsvarmt
ugn: 225°
soja
3 dl hönsbuljong
1 dl vitvinsvinäger
1 dl svart vinbärsjuice (osötad)
1 st gul lök, finhackad
1 st morot, finhackad
200 g smör, rumsvarmt
ugn: 225°
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°
2. Lägg hela bröstet i en smord ugnsform och pensla lätt med soja. Blanda hönsbuljongen med vinäger och svart vinbärsjuice och ös kalkonen med detta under stekningen. Låt kalkonen steka cirka 20-30 minuter. Ta ut köttet och håll det varmt i folie.
3. Fräs löken och moroten, slå på stekskyn och koka såsen till hälften återstår. Sila av grönsakerna och ta av kastrullen från värmen. Rör ner smöret i klickar. Slå såsen över köttet. Garnera med frysta svarta vinbär.
2. Lägg hela bröstet i en smord ugnsform och pensla lätt med soja. Blanda hönsbuljongen med vinäger och svart vinbärsjuice och ös kalkonen med detta under stekningen. Låt kalkonen steka cirka 20-30 minuter. Ta ut köttet och håll det varmt i folie.
3. Fräs löken och moroten, slå på stekskyn och koka såsen till hälften återstår. Sila av grönsakerna och ta av kastrullen från värmen. Rör ner smöret i klickar. Slå såsen över köttet. Garnera med frysta svarta vinbär.
Visningar: 714
Inlagt 2014-03-13 20:51:06

