Receptbeskrivning

Per Morbergs lammgryta med curry

Ingredienser för
1 hel lammbog med ben ca 800 g
1 lök
1 morot
1 bit rotselleri
1 äpple
saften av en halv lime
2.5 msk currypulver
1 krm chili
1 st knivsudd harissapasta
1 purjolök
1 st röd paprika
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hugg upp lammbogen i lite större grytbitar och bryn i panna.
2. Tillsätt kryddorna och lägg ner i en gryta.
3. Skär upp moroten, löken, sellerin och äpplet. Bryn på en stund i pannan.
4. Lägg ner i grytan och fyll upp med vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Låt grytan puttra i 45 minuter. Skär paprikan och purjolöken, lägg ned i grytan i 15 min. Smaka eventuellt av med mer curry.
6. Pressa till sist i limesaften. Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 440
Inlagt 2012-03-11 20:39:32