Receptbeskrivning

Isterband med stuvad potatis

Ingredienser för
4 st småländska isterband
10-12 kokta potatisar
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
salt och peppar
3 msk fint skuren gräslök


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
4. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
5. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
6. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
7. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
8. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
9. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.

Visningar: 328
Inlagt 2012-03-11 21:41:11