Receptbeskrivning

pirog Linas matkasse

Ingredienser för
3 dl gräddfil
1 st gul lök
200 g morötter
500 g nötfärs
1 frp pizzadeg
450 g vitkål
3 msk tomatpure
1 msk torkad basilika
0.5 dl vitvinsvinäger
0.25 dl olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk socker
1 st ägg


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Hemgjorda piroger med gräddfilsklick och
kompissallad 1. Sätt ugnen på 225 grader.
2- Skola och finriv 200 g morötter. Grovriv 1/2 gul lök. Stek allt med ca 500g nötfärs i olja. 3. Tillsätt 3 msk tomatpure, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt och 1 /2 tsk svartpeppar
Häll på 2 dl vatten och låt puttra ihop.
4. Rulla ur 1 förp pízzadeg med medföljande bakplåtspapper på en ugnsplåt. Skär degen i fyra kvartar.
5. Fördela färsen på varje del. vik ihop degen och tryck till längs kanterna, gärna med en gaffel. Pensla på 1 ägg (uppvispat)
6. Tillaga pirogerna í övre delen av ugnen i ca 10 min, eller tills de fått en gyllene yta. 7. Kompissallad Finstrimla ca 900 g vitkål. Lägg i en skål. Blanda 3/4 dl olja,1/2 dl vitvinsvinäger, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk socker.
Koka upp under omrörning. Höll den varma dressingen över vitkålen.
3. Servera hemgjorda piroger lill kompissollod och en klick grädfil.

Visningar: 266
Inlagt 2014-03-15 14:13:27