Receptbeskrivning

Nykokt gratinerad hummer

Ingredienser för
2 st humrar
2.5 dl vatten per hummer
0.75 dl salt
2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven stark ost
1 dl dill


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.
2. Täck över med lock och låt koka ca: 6-7 minuter (300-500 gr stora). 500-800 gr 8-15 minuter.
3. LÃ¥t hummern svalna i spadet.
4. Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
5. Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.

6. Såsen: Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.

7. Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.

8. Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.


Visningar: 753
Inlagt 2012-03-11 20:49:41