Receptbeskrivning

Stekt fasan med calvadossås

Ingredienser för
2 st fasaner
2 st lagerblad
4 st enbär
6 st pepparkorn
1 dl rött eller vitt vin
6 st schalottenlök
1 msk smör
1 dl calvados
3 dl viltfond
1 dl vin (rött eller vitt)
3 dl vispgrädde
2 dl rensade druvor
1 dl valnötskärnor
200 g färsk eller fryst brysselkål
1 bacon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj ur fasanerna och torka av. Salta och peppra både i och utanför. Bind upp fåglarna och bryn dom i smör runt om. Ställ sedan in fåglarna i ugnen 175 grader i 20-25 min på var sida.

2. För att kontrollera att fåglarna är färdiga häller du ut steksaft ur fågeln och ser om den är klar (ljusrosa).
3. Lägg sedan fåglarna på bröstsidan under folie för att svalna.

4. Skärut bröstbitarna längsmed bröstbenet och lägg åt sidan tills servering.

5. Vid servering: Skär upp köttet i längsgående centimetertjocka skivor och lägg på en tallrik. Värm försiktigt upp i ugnen.
6. Viltfonden: Hacka grovt sönder fågelskroven och lägg i en kastrull. Lägg i lagerblad, pepparkorn, enbär, en skvätt vin och vatten tills det täcker upp benen.

7. Lägg i lagerblad, pepparkorn, enbär, en skvätt vin och vatten tills det täcker upp benen. Låt alltsammans puttra under lock i ca: 1 timme. Sila av benen och låt koka ner till cirka 3 dl.

8. Sautera upp druvorna med valnötter i smör, och bränn av med lite calvados. Gärna inför gästerna!

9. Såsen: Sautera löken i 1 msk smör i en kastrull, bränn av med calvados (obs, inte under köksfläkten).
10. Häll i fonden från kastrullen, vinet samt grädden. Låt sedan såsen sjuda i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar, om nödvändigt red av med lite mjöl.

11. Vid servering: Lägg upp det varma köttet och häll över såsen och sist garnityret av druvor.

12. Brysselkål: Koka brysselkålen tills de är mjuka. Skär baconet i bitar och stek. Salta och peppra.

Visningar: 760
Inlagt 2012-03-11 20:51:40