Receptbeskrivning

Hjortfilé med murkelsås

Ingredienser för
800 hjortfile
2 dl torkade murklor
3 st charlottenlökar
2 msk smör
4 dl vispgrädde
1 dl vittvin


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Torka filéerna väl, salta och peppra.
2. Skär upp filéerna i 2-3 cm tjocka bitar och bryn filéerna i smör runt om. Sättt in filéerna i 150 gr varm ugn i 10 minuter.
3. Klä in köttet i folie och låt det vila i 10 minuter före servering.
4. Låt murklorna ligga i blöt i 1 l vatten i minst 2 timmar. Gärna längre, helst över natten.
5. Slå av vattnet och hacka svampen, koka dom i 3-4 ggr svampens volym., 5 minuter 2 gånger.
6. Rör runt och se till att allt grus lossnar från svampen.
7. Hacka svampen fint och fräs den i smöret i 6-7 minuter till de härliga dofterna kommer fram.
8. Ha i den hackade charlottenlöken och fräs i några minuter till.
9. Tillsätt vinet och grädden. Låt puttra i några minuter. Häll i stekskyn från köttet.
10. Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 418
Inlagt 2012-03-11 21:54:43