Receptbeskrivning

Koreansk kyckling med mandusås

Ingredienser för
4 ris
1.5 dl soja
1 dl strösocker
2 msk ättiksprit
1 krm chilipulver
1 msk olja
1 msk sesamfrö
900 g kycklinglår
1 gurka
salt
2 morötter
1 böngroddar
2 msk gräslök


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225˚C. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning. Blanda soja, socker, ättika, chilipulver, olja och sesamfrön till en mandusås. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen. Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt med en potatisskalare. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Blanda grönsakerna med gräslök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund. Servera kycklingen med grönsakerna och ris eller annat gryn. För alla Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 259
Inlagt 2014-03-15 14:29:49