Receptbeskrivning

Torsk Chowder

Ingredienser för
400 g torskfilé
0.5 st palsternacka
0.25 st rotselleri
2 st potatisar
2 purjolök, vita delen
1 msk smör
10 dl vatten
2 dl vitt vin
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl lätt crème fraîche
salt
cayennepeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär torsken i grova tärningar.
2. Skär alla grönsakerna i stavar eller kuber och fräs dem i smör i en gryta ca 4 min.
3. Späd med vatten och vin. Tillsätt buljongtärningen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Koka ca 10 min under lock.
4. Lyft upp grönsakerna. Lägg ner torsken i grytan och sjud ca 4 min. Lägg upp grönsaker och torsk i soppskålar.
5. Mixa buljongen med lätt crème fraîche, koka upp.
6. Mixa buljongen skummig och häll den över fisken och grönsakerna. Toppa med lite cayennepeppar.

Visningar: 419
Inlagt 2014-03-15 13:38:06