Receptbeskrivning

Grillad fisk med thaidressing och nudelsallad

Ingredienser för
salt
peppar
1 msk pressad citron
1 msk olja
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk sesamolja
1 tsk honung
1.5 st limefrukt(er) saften
1 dl koriander hackad
1 tsk fisksås
100 g shiritakenudlar eller glasnudlar
1 st morot
4 st salladslök(ar)
1 st röd paprika
100 g blandad sallad
100 g böngroddar färska
2 st tomat(er)
0.5 st gurka
1 dl koriander hackad
1 tsk sesamolja
1 msk limefrukt(er) pressad
1 tsk fisksås
4 msk jordnötter


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med thaidressingen. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå. Gör sedan nudelsalladen. Koka nudlar och skölj av i kallt vatten. Låt rinna av. Finstrimla morot, lök, sallad. Skär tomat, gurka och paprika i bitar. Blanda nudlar med grönsaker och resten av ingredienserna. Smaka av om du vill ha mer av något. 2. Gnid in fisken med salt, peppar och citron. Stek eller grilla snabbt i olja någon minut per sida. Lägg nudelsallad på fat och fisken ovanpå. Häll över dressingen på fisken. Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Duka Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 421,1 Protein (g) 28,5 Fett (g) 17,7 Kolhydrater (g) 34,9

Visningar: 609
Inlagt 2014-03-15 13:41:33