Receptbeskrivning
Fiskgryta med gremolata
Ingredienser
för
1 påse frysta torskfiléer (400 g)
1 stor rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kärnfria svarta oliver i olja (150 g)
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl vatten
1 kapsel fiskfond
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g sockerbönor
0.5 citron, rivet skal
1 dl hackad persilja
4 st rostade bröd , skivor
citronklyftor
1 stor rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kärnfria svarta oliver i olja (150 g)
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl vatten
1 kapsel fiskfond
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g sockerbönor
gremolata
2 vitlöksklyftor 0.5 citron, rivet skal
1 dl hackad persilja
tillbehör
300 g pasta 4 st rostade bröd , skivor
citronklyftor
Beskrivning
Välj dina favoritoliver - svarta, gröna.
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av men spara ca 2 msk av oljan. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, vatten och fond. Koka upp. Salta och peppra.
2. Lägg i fiskbitar och oliver. Sänk värmen. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt sockerbönorna. Koka pastan.
3. Gremolata: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Strö gremolatan över grytan.
4. Servera med pasta, rostat bröd och citronklyftor.
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av men spara ca 2 msk av oljan. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, vatten och fond. Koka upp. Salta och peppra.
2. Lägg i fiskbitar och oliver. Sänk värmen. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt sockerbönorna. Koka pastan.
3. Gremolata: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Strö gremolatan över grytan.
4. Servera med pasta, rostat bröd och citronklyftor.
Visningar: 496
Inlagt 2014-03-15 13:43:30

