Receptbeskrivning

Mammas fiskgratäng

Ingredienser för
st 600-800 g färsk eller djupfryst vit fisk
2 krm citronpeppar
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0.5 st fiskbuljongstärning
250 g svamp
1 kg mjölig potatis
1.5 dl mjölk
2 st tomater
smör
salt och vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Krydda med citronpeppar och ½ tsk salt.
3. Tillaga 5-7 min i ugnen, eller täck med plastfolie och mikra på max 750 W ca 4 min. Häll av vattnet från fisken.
4. Vispa ihop vetemjöl och mjölk. Koka upp under omrörning och tillsätt 1 ½ tsk smör och buljongtärningen. Låt såsen koka några minuter.
5. Fräs svampen i lite smör. Blanda ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mosa.
7. Vispa ner varm mjölk och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar.
8. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken.
9. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå såsen. Höj temperaturen till 250 grader.
10. Ställ formen i övre delen av ugnen och gratinera 5-10 min eller tills moset blir brunt i topparna.
11. Servera gratängen med rivna morötter eller en grönsallad.

Visningar: 461
Inlagt 2014-03-15 13:44:45