Receptbeskrivning

Ugnskokt fisk med citron

Ingredienser för
600 g fiskfilé av fast fisk
1 st citron, saft från
2 st vitlöksklyftor
50 g smör
citrongräs eller citronmeliss
dillkvistar
6 st stora tomater
8 st svarta oliver
nymald svartpeppar
finhackad gräslök
75 g parmesanost
några kvistar basilika
olivolja
1 tsk balsamvinäger, eller vitvinsvinäger
salt och svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Värm ugnen till 180°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och pressa över
citronsaften. Pressa över vitlök och klicka på smöret. Täck med aluminiumfolie
och låt fisken koka i mitten av ugnen i 15–20 minuter.2 Skär tomaterna i stora bitar och blanda med oliverna. Krydda med svartpeppar och strö över gräslöken. Blanda vinägretten och skaka om ordentligt. Tillsätt dressingen och den rivna osten. Garnera med basilika. Garnera fisken med citrongräs och dill. Servera med tomatsalladen.

Visningar: 438
Inlagt 2014-03-15 13:45:13