Receptbeskrivning

Sesampanerad fisk med sushismak

Ingredienser för
400 g fisk, färsk, t ex lax
1 st ägg
1 dl sesamfrö
1 msk rapsolja, till stekning
4 msk japansk soja
1 msk ingefära, riven och färsk
2 tsk lime, pressad saft
300 g risnudlar
2 st morötter, skuren i stavar
0.5 st gurka, skivad
2 st avokado, skuren
inlagd ingefära


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop ägget och vänd fisken däri. Panera sedan fiskbitarna med sesamfrö.
2. Blanda soja med den finrivna ingefäran och limesaften. Låt stå och dra en stund. Sila bort ingefäran.
3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Koka morotsstavarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva avokado.
4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken i rapsolja 3-4 min per sida. Servera allt tillsammans med sojan och inlagd ingefära.

Visningar: 597
Inlagt 2014-03-16 08:17:30