Receptbeskrivning

Spätta med potatismos

Ingredienser för
500 g färsk eller tinad spättafilé
0.5 tsk salt
75 g bacon
2 dl purjolök, strimlad
4 st skivor vitt bröd
1 tsk citron, rivet skal
2 krm svartpeppar, nymald
1 kg mjölig potatis
2.5 dl mjölk
2 msk smör
0.5 tsk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
broccoli eller annan grönsak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 250°. Lägg ut spättafiléerna i en långpanna med bakplåtspapper.
2. Strimla bacon, skär bort kanterna på brödet som tärnas smått.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt purjolök och
brödtärningar steka med tills brödet får färg och löken mjuknat.
Tillsätt citronskal och peppar.
3. Salta filéerna och fördela strösslet över. Stek fisken mitt i ugnen 5-7 min beroende på filéernas tjocklek.
4. Pressa under tiden potatisen och rör i varm mjölk, smör, salt och peppar. Smaka av och späd med mer mjölk om moset är tjockt. Servera med spätta och t ex kokt broccoli.

Visningar: 667
Inlagt 2014-03-16 14:37:37