Receptbeskrivning

Porterstek på fransyska

Ingredienser för
1 kg benfri fransyska av nöt
2 st gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3 dl kinesisk soja
8 st enbär
8 st vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 st köttbuljongtärningar
1 dl grädde*
till servering:
kokt potatis
kokta smörslungade grönsaker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.

2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.

3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.

Visningar: 453
Inlagt 2014-03-16 15:38:54