Receptbeskrivning

Fylld rödlök på selleribotten

Ingredienser för
1 rotselleri
2 tsk rapsolja
4 rödlökar
2 dl kokt matvete
1 vitlöksklyfta
1 dl cashewnötter
1 krm kajenn
2 msk hackad persilja
salt och malen vitpeppar
1 dl soyagrädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär den mittersta delen av rotsellerin i 4 stycken 1 cm tjocka skivor. Skala skivorna och pensla dem med olja. Grilla ett rutmönster på sellerin i grillpanna och låt dem sedan steka klart på lägre värme. Lägg selleriskivorna i en smord ugnssäker form. 2. Värm ugnen till 225°. Skär ett kryss i toppen på lökarna och öppna dem. Ta ut lite i mitten, så att lökarna går att fylla. Hacka den löken fint, skala och riv vitlöken och hacka nötterna. Ställ lökarna i en smord ugnssäker form. Blanda lök, matvete, vitlök, nötter och persilja. Krydda med salt och peppar. Fyll lökarna och baka i ugnen i 20 minuter. 3. Hetta upp grädden. Fördela selleriskivorna på fyra assietter. Placera lökarna ovanpå. Skeda över grädden och servera genast.

Visningar: 1009
Inlagt 2014-03-16 19:37:07