Receptbeskrivning
Hjortfilésauté med enbärssås
Ingredienser
för
600 g hjortinnerfilé, skuren i ca 1 cm tjocka skiv
100 g haricots verts, skurna i stavar
smör till stekning
salt och peppar
1 st stor gul lök, skalad och finhackad
200 g färska champinjoner, skivade
3 dl vispgrädde
1 dl viltfond
1 tsk krossade enbär
smör till stekning
salt och peppar
vildris eller nykokt potatis
100 g haricots verts, skurna i stavar
smör till stekning
salt och peppar
1 st stor gul lök, skalad och finhackad
200 g färska champinjoner, skivade
3 dl vispgrädde
1 dl viltfond
1 tsk krossade enbär
smör till stekning
salt och peppar
vildris eller nykokt potatis
Beskrivning
1. Salta och peppra köttet.
2. Bryn det i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
3. Ta upp köttet och håll det varmt.
4. Koka haricots verts lätt i saltat vatten.
5. Fräs löken och svampen tills det har fått fin färg. Häll på grädde och fond.
6. Låt puttra ihop 2–3 minuter, smaka av med krossade enbär, salt och peppar.
7. Lägg köttet i såsen och tillsätt haricots verts. Låt sautén få ett uppkok.
Servera med vildris eller nykokt potatis.
2. Bryn det i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
3. Ta upp köttet och håll det varmt.
4. Koka haricots verts lätt i saltat vatten.
5. Fräs löken och svampen tills det har fått fin färg. Häll på grädde och fond.
6. Låt puttra ihop 2–3 minuter, smaka av med krossade enbär, salt och peppar.
7. Lägg köttet i såsen och tillsätt haricots verts. Låt sautén få ett uppkok.
Servera med vildris eller nykokt potatis.
Visningar: 607
Inlagt 2012-03-11 21:18:55

