Receptbeskrivning
Fisk i folie
Ingredienser
för
600 g fiskfilé
1 gul lök
3 tomater
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
dill
salt och malen vitpeppar
4 folieark
1 gul lök
3 tomater
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
dill
salt och malen vitpeppar
4 folieark
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken, tärna tomaterna och skölj och ansa purjon och strimla den.
2. Bred ut foliearken på arbetsbänken och lägg fisken mitt på. Fördela lök, tomater och purjo ovanpå fisken, pressa över vitlök, lägg på en klick smör och en kvist dill. Krydda med salt och peppar. Vik noga ihop paketet så det blir tätt.
3. Lägg foliepaketet i en långpanna och stek det i ugn i 200°.Beräkna stektiden till 20 minuter för fiskbitar, 30 minuter för mindre hela fiskar, 40 minuter för lite större och 50–60 minuter för hela laxbitar.
2. Bred ut foliearken på arbetsbänken och lägg fisken mitt på. Fördela lök, tomater och purjo ovanpå fisken, pressa över vitlök, lägg på en klick smör och en kvist dill. Krydda med salt och peppar. Vik noga ihop paketet så det blir tätt.
3. Lägg foliepaketet i en långpanna och stek det i ugn i 200°.Beräkna stektiden till 20 minuter för fiskbitar, 30 minuter för mindre hela fiskar, 40 minuter för lite större och 50–60 minuter för hela laxbitar.
Visningar: 575
Inlagt 2014-03-17 19:52:25