Receptbeskrivning
Mammas finska Julstjärnor
Ingredienser
för
Beskrivning
Smördeg:
300 g margarin
5 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda ihop rumsvarm fett med mjölet och bakpulvret, blanda med händerna till en smulig deg. Häll i vattnet. Blanda snabbt med händerna ihop till en slät deg. Låt degen vila i kallt.
Plommon fyllning:
250 g katrinplommon (kärnfria)
3 msk socker, el efter smak
ca. 2 dl vatten
Klipp plommonen i strimlor, tillsätt alla övriga ingredienser och koka fyllningen långsamt i 20 minuter. Svala ner fyllningen. mixa slät i mixer.
Kavla ut degen och dela det utkavlade degen i fyrkanter
7x7 cm. Klyv alla fyra kanterna med en sporre mot mitten men lämna en liten del hel på mitten där du lägger på fyllningen, sedan viker du in till mitten varannan hörna på fyrkanten så det blir en stjärna. Pensla stjärnorna med ägg och grädda i 225 grader i ca. 15 minuter.
Visningar: 968
Inlagt 2014-03-19 12:16:50






0 min