Receptbeskrivning

Kantarellrisotto med patanegraskinka, basilika och hyvlad parmesan

Ingredienser för
400 g torra kantareller rivna i hjämnstora bitar
4 dl kycklingfond
3 dl risottoris
0.5 dl vitt tort vin
0.5 st finhackad charlottenlök
2 msk smör
4 msk fint riven parmesan
8 patanegraskinka


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Förväll kantarellerna i kycklingbuljongen. Spara vätskan och kantarellerna var för sig.
2. Stek kantarellerna gyllene och ställ åt sidan.
3. Fräs charlottenlök och risottoris i en tjockbottnad kastrull.
4. Slå på vinet och låt det koka torrt under omrörning.
5. Tillsätt nu buljongen lite i taget och när riset börjar kännas mjukare tillsätter ni den rivna parmesanen, smöret och citronen lite i taget.
6. Avsluta med att tillsätta de stekta kantarellerna.
7. Lägg nu upp det hela ovanpå skinkskivorna och garnera med några stekta kantareller, lite plockad basilika och hyvlad parmesan.

Visningar: 679
Inlagt 2012-03-11 21:20:47