Receptbeskrivning

Cheddarmakaroner med köttfärs

Ingredienser för
1 msk ekologisk olivolja
350 g svensk/ekologisk nötfärs
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st chilifrukt, finhackad
2 msk paprikapulver
1.5 msk spiskummin, malen
oregano
1 ekologiska cocktailtomater, röda
1 dl ekologisk vispgrädde
2 dl kidneybönor kokta
40 g cheddarost
3 dl okokt ekologisk fullkornspasta


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen. 2. Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan några minuter och tillsätt nötfärsen. 3. Salta och peppra när färsen är genomstekt och tillsätt chili, kryddor och cocktailtomater. Låt puttra 5 minuter och tillsätt grädde, bönor och ost. 4. Koka några minuter till och häll sedan i de kokta, varma makaronerna. Rör runt och dra bort från värmen. Låt stå några minuter så makaronerna får smak av såsen. Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Rekvisita: Rice, Jean Dubost, Laguiole, Skrufs glasbruk Näringsinnehåll:
Kalorier: 448 kcal
Kolhydrater: 29 g
Protein: 28 g
Fett: 23 g

Visningar: 238
Inlagt 2014-03-19 13:26:50