Receptbeskrivning

Pepparrotsfylld lövbiff med bacon och rödvinssky

Ingredienser för
1 frp bacon
2 st gul lök(ar)
4 st lövbiff
ljus fransk senap
4 msk riven pepparrot
1 msk margarin
2 msk matolja
1 dl rött vin
1.5 dl vatten
0.5 st köttbuljongstärning
1 msk maizena
1 msk smör
salt
peppar
10 st kokta skalade potatisar
0.5 dl persilja, finhackad
4 st timjankvist(ar)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skiva löken. Fräs den i lite margarin utan att den tar färg i ca 2 mintuter.

2. Finstrimla baconet och knaperstek det i en torr panna, låt fettet rinna av i en sil eller ett durkslag.

3. Bred ett tunt lager med senap på varje lövbiff. Fördela pepparrot och stekt lök ovanpå. Vik in kanterna på köttet, rulla ihop och fäst med tandpetare.

4. Salta och peppra "rulladerna" och bryn dem runt om i en het panna. Sänk värmen, slå på rödvin och vatten, lägg i buljongtärningen och låt puttra under lock i 5 minuter.

5. Lyft upp köttet och avlägsna tandpetarna. Red av skyn med maizenamjölet utrört i lite vatten. Vispa i en klick smör och smaka av med salt och peppar.

6. Stek potatisen gyllenbrun i matolja på god värme. Salta och vrid ett par varv på pepparkvarnen. Strö persiljan precis innan servering.

7. Blanda ner baconet i rödvinsskyn och skiva eventuellt upp ”rulladerna”. Smaklig måltid!

Visningar: 536
Inlagt 2014-03-19 18:31:07