Receptbeskrivning

Rosastekt rådjursfilé med pepparsås och tryffelstuvad spetskål

Ingredienser för
800 g rådjursfilé
500 g spetskål, finstrimlad
smör till stekning
4 dl vispgrädde
20 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller
4 cl konjak
salt och peppar
1 dl viltfond
rikligt med grovkrossad vitpeppar
2 msk smör
salt
till garnering:
rosmarinkvist


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs kålen lätt i smör i en panna. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i tryffeln och ställ åt sidan, håll varmt.
2. Salta och peppra rådjursfiléerna. Stek dem lätt några minuter på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla innertemperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden i pannan och lägg i peppar.
3. Låt det koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis.

Visningar: 883
Inlagt 2012-03-11 21:22:13