Receptbeskrivning
			
			
			
			Rosastekt rådjursfilé med pepparsås och tryffelstuvad spetskål
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							800 g rådjursfilé 
500 g spetskål, finstrimlad
smör till stekning
4 dl vispgrädde
20 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller
4 cl konjak
salt och peppar
1 dl viltfond
rikligt med grovkrossad vitpeppar
2 msk smör
salt
till garnering:
rosmarinkvist
						
					500 g spetskål, finstrimlad
smör till stekning
4 dl vispgrädde
20 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller
4 cl konjak
salt och peppar
1 dl viltfond
rikligt med grovkrossad vitpeppar
2 msk smör
salt
till garnering:
rosmarinkvist
Beskrivning
					
						1. Fräs kålen lätt i smör i en panna. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i tryffeln och ställ åt sidan, håll varmt. 
2. Salta och peppra rådjursfiléerna. Stek dem lätt några minuter på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla innertemperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden i pannan och lägg i peppar.
3. Låt det koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis.
					
										2. Salta och peppra rådjursfiléerna. Stek dem lätt några minuter på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla innertemperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden i pannan och lägg i peppar.
3. Låt det koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis.
Visningar: 1023
Inlagt 2012-03-11 21:22:13
				
					
			





  0 min.jpg)