Receptbeskrivning

Kassler med spenat och potatisgratäng

Ingredienser för
500 g kassler
3 dl grädde
2 st vitlöksklyfta(or)
200 g fetaost
1 frp bladspenat fryst
1 frp riven ost (i påse)
1 st purjolök
6 st potatis
smör
salt och peppar
mjölk ,ev.


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lyckat experiment i köket. Testade att slå ihop två recept då jag älskar allt-i-ett recept och det blev väldigt lyckat. Och jag lyckades ta en bild också. :)

1. Sätt på ugnen, ca 225 g.
2. Skala och skiva potatisen (5-6 st stora) tunt i matberedaren. (tog den minsta sidan på skivaren och trodde att de skulle blev lite för tunna men det funkade.)
3. Smörj ett ugnssäkert fat eller form. Nu beror det på hur hög form man har, jag gjorde två lager, tänk på att det andra ska i också. :) Så först ett lager med potatis sen purjolök (strimlad/skivad) och vitlök (pressad), sen ett lager potatis igen och på med nästan all grädde, ca 2 dl. In i ugnen ca en halv timme.
4. Tina spenaten om det inte är gjort ännu (jag använde mikron) och krama ut så mycket vätska du kan. Skiva fetaosten, tomaterna och kasslern.
5. Ta ut potatisgratängen, min var nästan mjuk. Fördela spenaten över potatisen och sen fetaosten över spenaten. Sen lägger man kasslern över alltihopa (skivorna har överlappa varandra lite) och tomaterna över den.
6. Toppa (täck) allt med den vanliga rivna osten och häll på resten av grädden och kanske lite mjölk, beror på hur torr gratängen ser ut. In i ugnen igen ca 15-30 minuter.
7. Man ser på osten när den är klar och så kan man känna på potatisen igen.
Mums! Tror att man kan säga att detta räcker till 4-6 portioner ca. Måste också säga att detta blev bara bättre av att stå i kylen över natten. Blev också lättare att skära.

Visningar: 632
Inlagt 2014-03-20 13:24:35