Receptbeskrivning

Klassisk Pepparstek

Ingredienser för
4 oxfilé à 250 g
2 msk vitpeppar rostats i ugn. 150 grader i 10 min,
0.5 msk grönpeppar
1 st schalottenlök (skalad, finhackad)
0.5 msk estragon finhackad
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 dl grädde
3 dl reducerad kalvfond


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
2. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak.
3. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
4. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
5. Servera med såsen.

Visningar: 416
Inlagt 2012-03-11 22:32:42