Receptbeskrivning
Lchf kyckling i gräddig tomatsås med sesamfrön och persilja
Ingredienser
för
800 g kycklingfilé(er)
0.5 dl rapsolja
1 dl sesamfrö
2 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl tomatpuré
1.5 dl persilja finhackad
1.5 dl ruccola finhackad
0.5 dl rapsolja
1 dl sesamfrö
2 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl tomatpuré
1.5 dl persilja finhackad
1.5 dl ruccola finhackad
Beskrivning
Ta fram två stekpannor. Hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna. Skär kycklingfileerna på längden, blir ca 4-5 långa bitar per file. Stek dessa på högsta värmen tills de fått färg, ca 4min, vänd sedan på dem och stek ca 3 min till.
Under tiden, hetta den andra pannan, tillsätt sesamfrön och rör om tills de fått fin färg.
Hacka persiljan och ruccolan fint.
När kyckling stekt på andra sidan i 3 min, så salta och peppra, tillsätt sedan passerade tomater, grädde och tomatpuren. Rör runt och låt smakerna blandas i ca 2min och tillsätt sedan sesamfrön, persiljan och ruccolan.
Färdig att servera till en sallad om man vill äta gi eller lchf.
Eller servera med ris, pasta eller bulgur.
Under tiden, hetta den andra pannan, tillsätt sesamfrön och rör om tills de fått fin färg.
Hacka persiljan och ruccolan fint.
När kyckling stekt på andra sidan i 3 min, så salta och peppra, tillsätt sedan passerade tomater, grädde och tomatpuren. Rör runt och låt smakerna blandas i ca 2min och tillsätt sedan sesamfrön, persiljan och ruccolan.
Färdig att servera till en sallad om man vill äta gi eller lchf.
Eller servera med ris, pasta eller bulgur.
Visningar: 588
Inlagt 2014-03-20 19:40:29

